Afhøvling af parketgulve

Der findes to typer parketgulve; lamel og massive gulve med mange forskellige slags træsorter, f.eks. bøg, ask, eg, merbau, jatoba og mm. Da de anvendte træsorter er meget hårde, er det muligt at afslibe og ikke afhøvle. Parketgulve er således langtidsholdbare og dermed en god boliginvestering.

Der findes tre typer parketgulve; stavparket, parketbrædder og parketruder. Enhederne til parketgulve har fer og not og samles ved at de presses ind i hinanden. Hvor stavparket skal fastmonteres til undergulvet, kan parketbrædder lægges løst på et fast underlag.

Fordelene ved parketgulve er, at de kan lægges i flere forskellige slags mønstre, f.eks. den eftertragtede sildebensparket. Parketgulve er meget hårdere end plankegulve men om de flottere er et spørgsmål om smag. Nogle foretrækker, at man kan se træets egen struktur i rustikke planker; andre foretrækker en mere glat og ensartet løsning.

De fleste mennesker foretrækker efter gulvafhøvling og gulvafslibning lyse trægulve, som en hvid ludbehandling, sæbe eller hvid olie eller hvid lak giver. De fleste mennesker, der køber nyt trægulv, vælger en lys model, som ask og eg, der er blevet hvidpigmenteret.

Er du i tvivl om hvilken gulvbehandling du skal vælge?? Så står vi også til råds for vejledning.